Vissza

Pótló központi írásbeli felvételi vizsgák január 23-án



A pótló vizsgát csak azok számára teszik lehetővé, akik a múlt szombati központi írásbeli vizsgán alapos ok miatt nem tudtak részt venni. Javítóvizsgára nincs lehetőség.



Azok a tanulók, akik a 2020. január 18-i központi írásbeli felvételi vizsgán alapos ok miatt nem tudtak részt venni, 2020. január 23-én. 14:00 órától pótló központi írásbeli felvételi vizsgán vehetnek részt. A pótló felvételi a hat- és nyolc évfolyamos gimnáziumokban, továbbá a kilencedik évfolyamra, valamint a Hátrányos Helyzetű Tanulók Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezők számára kerül megszervezésre. Vizsgaismétlésre nincs mód, minden tanuló csak egyszer tehet központi írásbeli vizsgát vagy pótló vizsgát.

A pótló központi írásbeli vizsgára is vinni kell a tanulók magukkal személyazonosításra alkalmas igazolványt, ami lehet diákigazolványt vagy személyi igazolványt is. A központi írásbeli vizsgát szervező középiskola igazgatója a vizsgázókat az iskola honlapján, valamint az írásbeli vizsga megkezdése előtt a vizsga helyszínén tájékoztatja arról, hogy hol és mikor tekinthetik meg az iskola által kiértékelt dolgozataikat. Az írásbeli vizsga eredményéről a vizsgát szervező iskola 2020. február 6-áig közvetlenül tájékoztatja a vizsgázókat.

2020-01-21 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>