Vissza

Február 15-ig kell tájékoztatni a szülőket az óvoda zárva tartásáról



Az óvodák nyári zárva tartása neuralgikus pont a szülők életében. A gyermekfelügyelet megkönnyítése érdekében a szülőket február 15-éig kell tájékoztatni.

óvoda zárva tartás
 
Az intézményeknek 2020. február 15-ig kell a szülőket a tájékoztatni az óvoda nyári zárva tartásáról. Az óvodai nevelés nélküli munkanapon, az iskolai tanítás nélküli munkanapon és a kollégiumi foglalkozás nélküli munkanapon – a szülő igénye esetén – az óvoda, az iskola és a kollégium ellátja a gyermek vagy kiskorú tanuló felügyeletét. Az óvodában a napirendet úgy kell kialakítani, hogy a szülők – a házirendben meghatározottak szerint – gyermeküket az óvodai tevékenység zavarása nélkül behozhassák és hazavihessék.

Az óvoda nyári zárva tartásáról legkésőbb február tizenötödikéig, a nevelés nélküli munkanapokról legalább hét nappal a zárva tartást megelőzően a szülőket tájékoztatni kell. Az óvodai nevelés nélküli munkanapok, a kollégiumi foglalkozás nélküli munkanapok száma egy nevelési évben vagy egy tanítási évben az öt napot nem haladhatja meg.

2020-02-11 | Dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>