Vissza

A Klebelsberg Központ felhívása iskoláknak a higiéniai szabályok betartásáról



A koronavírus az első számú közellenség napjainkban. A fertőzés elleni védekezéssel kapcsolatban ezúttal a Klebelsberg Központ adott ki tájékoztatást.



Az állami köznevelési intézményeket fenntartó tankerületek irányításáért felelős Klebelsberg Központ 2020. március 2-án ismételt felhívást küldött az iskoláknak a higiéniai szabályok betartásának fontosságáról a koronavírus-fertőzés elleni védekezés részeként.

Ebben megismétlik a február 7-én megküldött értesítésben már szereplő tájékoztatást, hogy az intézmények a megelőzés érdekében fokozottan ügyeljenek a rendszeres takarításra és fertőtlenítésre, továbbá a szappan használatára, illetve szükség szerint belső oktatást is tartsanak a szükséges higiéniai szabályok alkalmazásáról. Az újabb felhívás kéri különösen a közösségi terek, a mosdók tisztántartását, fertőtlenítését és hogy az iskolai mosdókban folyamatosan álljon rendelkezésre a kézmosáshoz szükséges szappan és fertőtlenítő szer.

Ezt megelőzően ugyancsak körlevélben hívta fel a Központ a köznevelési intézmények figyelmét arra, hogy a közeljövőben ne szervezzenek iskolai kirándulásokat a koronavírussal fertőzött területekre, különösképp a most gócpontnak számító Észak-Olaszországba. A részletes közlemény elolvasható itt: https://kk.gov.hu/.

2020-03-04 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>