Vissza

A kihirdetett veszélyhelyzet nem rendelte el az iskolák bezárását



Bezárják az iskolákat? Elrendelik a karantént? Ma a magyar közvéleményt ez foglalkoztatja. A tegnapi kormányzati intézkedés elrendelte ugyan a veszélyhelyzetet, de az általános és középiskolák bezárását nem.



A koronavírus-fertőzés elleni kormányzati intézkedésként a 2020. március 11-én 15:00 órakor hatályba lépett veszélyhelyzet nem rendelte el az általános és középfokú iskolák bezárását, így további intézkedésig továbbra is folyik az oktatás az intézményekben. Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető, tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére kihirdetett veszélyhelyzet kapcsán azonban az iskoláknak továbbra is fokozottan kell ügyelni a higiéniai szabályok betartásáról.

Erről a Klebelsberg Központ 2020. február 7-én és március 2-án több felhívást is intézett az iskolák felé korábban a koronavírus-fertőzés elleni védekezés részeként. A veszélyhelyzettel kapcsolatos rendkívüli intézkedésekről külön kormányrendeletek rendelkeznek. A kormány a veszélyhelyzet fennállásának szükségességét folyamatosan felülvizsgálja.

2020-03-12 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>