Vissza

Tantermen kívüli, digitális munkarendet vezettek be, az óvodákban pedig szünet rendelhető el



Az óvodák és a bölcsődék tekintetében a polgármester szünetet rendelhet el, az iskolákat bezárták, és távoktatásra állnak át az intézméynek.

 koronavírus

A koronavírus járvánnyal összefüggő intézkedések részeként úgynevezett tantermen kívüli, digitális munkarend kerül megszervezésre a köznevelési és szakképzési intézményekben 2020. március 16-tól. A koronavírus miatt a köznevelési és szakképzési intézményekben új munkarend bevezetéséről szóló 1102/2020. (III. 14.) kormányhatározat értelmében valamennyi köznevelési és szakképző intézményben bevezetésre kerül az új munkarend.


A digitális munkarend olyan módon kerül meghatározásra, hogy annak keretében a tananyag kijelölése, a tanulási folyamat ellenőrzése és támogatása a pedagógusok és a tanulók online vagy más, személyes találkozást nem igénylő kapcsolatában történik, illetőleg a tananyag tantermen kívüli, digitális munkarend keretében történő átadása alkalmas legyen a tanuló tanulmányi követelményeinek teljesítésére. Az intézkedés nem érinti az óvodákat, a pedagógiai szakszolgálati intézményeket és a pedagógiai-szakmai szolgáltatást nyújtó intézményeket. Mindezek végrehajtása érdekében módszertani ajánlás került kidolgozásra, amely már megtalálható az Oktatási Hivatal honlapján (www.oktatas.hu).


Az ugyancsak szombaton meghozott 45/2020. (III. 14.) kormányrendelet pedig lehetővé tette, hogy a bölcsődei ellátást végző intézmény, valamint az óvoda elhelyezkedése szerinti települési önkormányzat polgármestere (a fővárosban a fővárosi kerületi polgármester) a bölcsődei és az óvodai ellátást végző intézmények esetében rendkívüli szünetet rendelhessen el. A polgármesternek a szünet elrendeléséről soron kívül tájékoztatni kell az emberi erőforrások miniszterét.

2020-03-16 | Dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>