Vissza

Hosszabb ideig lehet módosítani a középfokú felvételi jelentkezési adatlapokat



Az általános iskolák 8. évfolyamos tanulóinak módosító tanulói adatlapjait az általános iskola állítja elő a KIFIR rendszerben. A veszélyhelyzetre való tekintettel a határidőt meghosszabbították: március 25-ére.

 koronavírus, középiskolai felvételi

A kihirdetett országos veszélyhelyzetre való tekintettel 2020. március 19. helyett már március 17-től és március 23. helyett március 25-én éjfélig van lehetőség a tanulói jelentkezési adatlapok módosítására a középfokú felvételi eljárás keretében.


Az Oktatási Hivatal tájékoztatása értelmében a módosítás tartalmi szabályai változatlanok. A módosítás a módosító tanulói adatlap kitöltésével történik. A tanulmányi területek eredetileg beírt sorrendje megváltoztatható, de tanulmányi terület nem törölhető. Új tanulmányi terület felvétele lehetséges, de csak a tanulói adatlapon már korábban is szerepelt iskolában, és csak az iskola kijelölt képviselőjével való előzetes egyeztetés alapján. Új iskolát nem lehet megjelölni és a tanulói adatlapon szerepelő tanulmányi területet törölni.


Az általános iskolák 8. évfolyamos tanulóinak módosító tanulói adatlapjait az általános iskola állítja elő a KIFIR rendszerben. Az egyéni jelentkezőknek a KIFIR-ben az egyéni jelentkezők számára készített felületén kell előállítani a módosító tanulói adatlapot. Fontos változás, hogy a módosító tanulói adatlapok postázása a rendkívüli helyzetre való tekintettel az idén nem szükséges. További információk a felvételivel kapcsolatban a www.oktatas.hu oldalon olvashatók.

 

2020-03-18 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>