Vissza

Az Oktatási Hivatal intézkedései a koronavírus járványra tekintettel



Az Oktatási Hivatal intézkedései érintik az ellenőrzéseket és a pedagógusminősítéseket is. A felfüggesztett eljárásokat előreláthatólag ősszel folytatják le.

koronavírus, Oktatási Hivatal

A koronavírus járványhoz kapcsolódó kormányzati és egyéb intézkedésekkel és a tantermen kívüli, digitális oktatási munkarend bevezetésével összhangban az Oktatási Hivatal a 2020 márciusára és áprilisra tervezett tanfelügyeleti, pedagógusminősítési és auditlátogatások felfüggesztéséről, valamint a személyes kapcsolattartáson alapuló szaktanácsadói események törléséről döntött. Erről tájékoztatta az intézményeket és az érintett pedagógusokat, szakértőket, szaktanácsadókat, valamint arról is, hogy a felfüggesztett eljárások előreláthatóan ősszel kerülnek megszervezésre.


A pedagógiai szolgáltatások telefonon és elektronikus formában továbbra is elérhetők és az intézkedés nem érinti a Kutatótanár fokozatot célzó minősítési eljárásokat, mert ezek személyes kapcsolattartást nem igényelnek. Ugyanakkor a kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel határozatlan ideig szünetel az Oktatási Hivatal személyes ügyfélszolgálata. A Hivatal munkatársai telefonon és e-mailben továbbra is fogadják a megkereséseket, tájékoztatják az ügyfeleket.

2020-03-18 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>