Vissza

Megjelent a veszélyhelyzetben megszervezendő érettségiről szóló kormányrendelet



A koronavírus-járvány okozta veszélyhezet meghirdetése óta a közvéleményt élénken foglalkoztatja a kérdés: mi lesz az érettségivel. Április 16-án megjelent a kérdést tisztázó kormányrendelet.

 érettségi vizsga

Megjelent a veszélyhelyzet során az érettségi vizsgák 2020. május–júniusi vizsgaidőszakban történő megszervezéséről szóló 119/2020. (IV. 16.) kormányrendelet, amelynek értelmében az érettségi vizsgatárgyak szóbeli és gyakorlati vizsgarészei 2020 tavaszán bizonyos kivételektől eltekintve nem kerülnek megszervezésre.

Az írásbeli érettségi vizsgákat 2020. május 4. és 2020. május 21. között kell lebonyolítani. Azon középszintű szóbeli vizsgákat kell megszervezni, amely középszinten csak szóbeli vizsgarésszel rendelkezik. A kormányrendelet felsorolja továbbá azokat az eseteket, amelyekben szóbeli érettségi tehető (ha egy tanuló a szakértői bizottság szakvéleményére alapján írásbeli vagy gyakorlati vizsga helyett szóbeli vizsgát tehet, vagy mentesülhet az írásbeli, illetőleg gyakorlati vizsgarész alól, vagy nyelvvizsga egyenértékűséget kíván szerezni, valamint testnevelés vizsgatárgyból).


Előrehozott, valamint szintemelő érettségi vizsgák megszervezésére nem kerülhet sor. Az érettségi vizsgák lebonyolítása során a távolságtartási szabályt lehetőség szerint biztosítani kell és egyazon helyiségben írásbeli vizsgát tevő vizsgázók létszáma nem haladhatja meg a 10 főt.

2020-04-17 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>