Vissza

Változások a felsőfokú felvételi eljárásban



Az április 10-ei kormányrendelet több ponton módosította a felsőfokú felvételi eljárást. A Kormány változásokról döntött a koronavírus miatti veszélyhelyzet okán. Az alábbiakban ezeket részletezzük.


A Kormány változásokról döntött a felsőfokú felvételi eljárás tekintetében is a koronavírus miatti veszélyhelyzet okán. A felsőoktatási intézményeket, hallgatókat, valamint a 2020-as általános felsőoktatási felvételi eljárást érintő intézkedések az egyes, a felsőoktatási intézményeket és hallgatókat érintő intézkedésekről szóló 101/2020. (IV. 10.) kormányrendeletben jelentek meg.

Példádul ha a jelentkező megkezdte, de a veszélyhelyzet miatt nem tudta befejezni a nyelvvizsgáját a 2019/2020-as tanévben, akkor a nyelvvizsga-bizonyítványát a részvizsga eredményéből kell kiállítani, amelyért ugyanúgy jár a többletpont, mint a komplex nyelvvizsgáért. Ha a nyelvvizsga bizonyítványt 2020. július 9-ig nem tudják kiállítani, a nyelvvizsga-központ által kiadott igazolás is igazolhatja a többletpontra való jogosultságot.

Felsőoktatási intézmények által szervezett személyes jelenlétet igénylő vizsgákat úgy kell megszervezni, hogy az ne igényeljen személyes érintkezést, és közben végig biztosítani kell a legalább 1,5 méteres távolságot is. Emellett a 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tett hallgatók mentesülnek az oklevél kiadásának előfeltételéül előírt nyelvvizsga-letételi kötelezettség alól.

2020-04-20 | dr. Klész Tibor | Felnőttképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>