Vissza

Május 25. és 29. között lesznek a szakmai írásbeli vizsgák



Jelenleg a közvéleményt a leginkább foglalkoztató oktatási téma az érettségi vizsga. A helyzet tisztázása érdekében április 24-én megjelent egy ITM-határozat a szakmai vizsgák időpontjáról.

 

2020. április 24-én jelent meg március 11-én elrendelt veszélyhelyzet során a komplex szakmai vizsgák megszervezésének és lebonyolításának szabályairól szóló JEF/36644/2020-ITM iktatószámú egyedi miniszteri határozat. Az iskolai rendszerű komplex szakmai vizsgákat a 2019/2020-es tanév májusi-júniusi vizsgaidőszakában az ebben foglalt eltérésekkel kell lebonyolítani.

Csak az a tanuló vizsgázhat, aki teljesítette a tanult szakmájában az utolsó évfolyamára előírt gyakorlati követelmények 60%-át. A gyakorlati vizsgákat 2020. május 4. és június 15. között, de lehetőleg az írásbeli vizsgák előtt kell megszervezni.

Igazoltnak kell tekinteni a tanuló hiányzását, ha a veszélyhelyzetre tekintettel nem kíván vizsgázni, és most tavasszal mellék-szakképesítés megszervezésére irányuló vizsga nem szervezhető. A képző- és iparművészet, az előadóművészet, a hang-, film-, színháztechnika, a közművelődés és a pedagógia ágazat esetén nem lesznek szakmai vizsgák, a vizsgabizonyítványt az előző két tanév szakmai tárgyainak átlageredményei alapján kell kiállítani.

2020-04-27 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>