Vissza

Tájékoztató az Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyének döntőjéről



Az NSZFH tájékoztatást jelentetett meg a szakmai versenyekkel és az érettségivel kapcsolatban. A beszámítás lehetőségeit is közzé tették.


A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal nemrég tájékoztatást jelentetett meg a honlapján az Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenye 2020. évi döntője pontszámainak megállapításáról. Ennek értelmében a döntő pontszámának megállapítása az elődöntő fordulóban elért eredmény és a szakmai írásbeli érettségi teljesítmény együttes beszámításával történik.

A versenytárgynak megfeleltethető ágazati vagy ágazaton belüli specializáció írásbeli középszintű szakmai érettségi vizsga esetén az elért pontszám 100%-a, emelt szintű vizsga esetén az elért pontszám 120%-a kerül beszámításra, az elődöntőben elért eredmény esetén pedig az eredmény százalékban kifejezett értékéből képzett pontszám 20%-a.

A döntő fordulóban az így meghatározott pontszámok összege alapján kialakuló végleges sorrend alapján fogják a versenyzők a felsőoktatási felvételi eljárás során beszámítható többletpontokról szóló igazolást megkapni.

2020-04-30 | Dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>