Vissza

Folyamatosan jelennek meg a képzési és kimeneti követelmények



A jövő tanévtől indítható szakképzések számát, valamint a képzési és kimeneti követelményeket a szaktárca határozza meg az ágazati szereplők véleméynének kikérésével.


Az Innovációs és Technológiai Minisztérium folyamatosan jelenteti meg az új szakképzési struktúrához elkészített képzési és kimeneti követelményeket a kormany.hu oldalon (Dokumentumok/Általános információk). A 2020. február 7-én megjelent Szakmajegyzékben szereplő 174 szakmában 2020. szeptember 1-jétől indulhatnak képzések. A képzési és kimeneti követelményei az ágazatért felelős minisztériumok és az ágazati készségtanácsok munkájában részt vevő gazdasági szereplők véleményével születtek meg.

Az ágazati bontásban elkészített képzési és kimeneti követelményekhez kapcsolódó programtantervek a közeljövőben jelennek meg az Innovatív Képzéstámogató Központ honlapján. Az első négy területen megjelent képzési és kimeneti követelmények a Sport, a Honvédelem, a valamint a Szociális, Rendészet és közszolgálat ágazatra vonatkozóan készültek el.

2020-05-14 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>