Vissza

Megjelentek a szakképző iskolai közismereti kerettantervek is



A szakképzés új rendszeréhez igazodva az Oktatási Hivatal közzétette a szakképző intézmények által közvetített közismeerti tartalmak kerettanterveit.


A 2020-ban kiadott új Nemzeti Alaptantervhez kapcsolódóan az Oktatási Hivatal február végén tette közzé a közismereti kerettanterveket, a szakképzés területére készülők azonban akkor még csak „feltöltés alatt” voltak. Május eleje óta azonban már megtekinthetők a szakképzéshez készült kerettantervek is, valamint az Arany János Tehetséggondozó Programhoz, a nemzetiségi oktatáshoz, a sportiskolai nevelés-oktatáshoz és a nyelvi előkészítő évfolyamokhoz kapcsolódó kerettantervek is.


A szakképző iskolák közismereti kerettantervének elemei a Bevezetésen túl a Kommunikáció – magyar nyelv és irodalom, az Idegen nyelv, a Matematika, a Történelem és társadalomismeret, a Természetismeret, a Testnevelés (heti 3 óra, illetve 5 óra), az Osztályközösség-építés és a Digitális kultúra.


A 2020. szeptember 1-jétől alkalmazandó kerettantervek felmenő rendszerben kerülnek bevezetésre, amelyekhez az iskoláknak a pedagógiai programjuk részeként a kerettanterveket kiegészítve helyi tantervet kell készíteni.

2020-05-14 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>