Vissza

A szakképző iskolák újranyitása



Az intézmény igazgatójának döntése alapján a szakképző intézmények június 2-ától kinyithatnak, vagy digitális munkarendben is működhetnek tovább.

szakképzés

A kormány döntése értelmében a szakképzést folytató iskolák 2020. június 2-ától a veszélyhelyzetet megelőzően alkalmazott nappali vagy esti munkarendben, vagy tantermen kívüli, digitális munkarendben egyaránt működhetnek az iskola vezetőjének döntése szerint. Ez azt jelenti, hogy míg a nem szakképző iskolák 2020. június 2. és 2020. június 15. között továbbra is tantermen kívüli, digitális munkarend szerint működnek, addig a szakmát nyújtó intézmények visszatérhetnek a normál munkarendhez. A normál munkarendet nem kötelező alkalmazni, ez a jogszabály szerint csak lehetőség.

Az ugyancsak nemrég jelent meg az egyes kormányrendeleteknek a rendészeti tárgyú szakképzéssel kapcsolatos módosításáról szóló 223/2020. (V. 22.) kormányrendelet, amely speciális szabályokat állapított meg többek között a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központra és az Adyligeti Rendészeti Szakgimnázium és Szegedi Rendészeti Szakgimnázium vonatkozásában.

2020-05-26 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>