Vissza

Új eljárás a vizsgabizottsági tagok felkérésére az agrárképzésben



Az új szakképzési törvény hatályba lépése miatt változások vannak az agrár szakképzésben is. Például az Agrárkamarának ez év január 1-jétől már nem áll módjában vizsgaelnöki és bizottsági tagi pályázatokat elfogadni.

 agrár szakképzés

A Nemzeti Agrárkamara honlapján (https://www.nak.hu/szakmai-infok/szakkepzes) megjelent tájékoztatás értelmében az Agrárkamarának 2020. január 1-jétől nem áll módjában új vizsgaelnöki és vizsgabizottsági tagi névjegyzékre pályázatokat befogadni és elbírálni a szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény hatályba lépése miatt.

A felnőttképzésben szervezett OKJ-s képzések szakmai vizsgáira 2022. december 31-ig kerülhet sor, amelyhez a Pest Megyei Kormányhivatal a korábbi névjegyzékről jelöl vizsgaelnököket és vizsgabizottsági tagokat. E feladatok ellátásához az Agrárkamara a 2020. január 1-én érvényes vizsgaelnöki és vizsgabizottsági tagi jogosultságok meghosszabbítását kezdeményezi 2022. december 31-ig.

Az iskolai rendszerű képzésekben 2020. szeptember 1-től a Szakmajegyzékben szereplő szakmák megszerzésére irányuló szakmai vizsgák vizsgafelügyelőinek delegálására a korábbi vizsgaelnöki névjegyzék nem alkalmazható, ezért az Agrárkamara új vizsgafelügyelői névjegyzéket fog létrehozni.

2020-06-08 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>