Vissza

MTMI pályaorientációs projekt indul



A projekt célja az általános és középiskolák pályaorientációs eszköztárának bővítése. A projektet az Oktatási Hivatal koordinálja.


Az Oktatási Hivatal koordinálásával elsősorban a matematikai, természettudományos, műszaki és informatikai, azaz az úgynevezett „MTMI” pályák népszerűsítésére is alkalmas projekt indul a EFOP-3.2.13-17-2017-00002 keretében „Az alap- és középfokú iskolák pályaorientációs tevékenységét, kiemelten az MTMI-készségeket és -kompetenciákat támogató pályaorientációs szakmai módszertan átfogó megalapozása és fejlesztése” címmel.

Az Európai Unió 1 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásával megvalósuló projekt 2021. május 31-ig tart, és átfogó célja az általános iskolák és gimnáziumok pályaorientációs eszköztárának bővítése az MTMI területén.

A projektben létrejött a Pályaorientációs Mérő- és Támogatóeszköz („POM”), amely egy önismeretre alapozó, az MTMI-készségeket és -kompetenciákat is vizsgáló online teszttel segíti a tanulókat, illetőleg a pedagógusok pályaorientációs támájú továbbképzéseken szakmai programokon is rész vehetnek.

2020-06-09 | Dr. Klész Tibor | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>