Vissza

Megújult a Szakképzési Innovációs Tanács



A szakképzés országos stratégiai kérdéseinek érdekegyeztetésére az ITM által 2018-ben létrehozott testület, amely június 11-én újjáalakult.

 

A szakképzés országos stratégiai kérdéseinek érdekegyeztetésére az Innovációs és Technológiai Minisztérium által 2018-ben létrehozott testület, azaz a Szakképzési Innovációs Tanács 2020. június 11-én tartotta újjáalakuló ülését.

A Tanács szakmai döntés-előkészítő, véleményező és javaslattevő országos testületként segíti az innovációs és technológiai miniszter szakképzéssel kapcsolatos feladatainak ellátását. A újjáalakulás apropója az új szakképzési törvény 2020. január 1-jétől hatályos azon rendelkezései, amely Tanács új összetételét határozzák meg. Új tagok például a Felnőttképzők Szövetsége és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a korábbi tagok közül pedig továbbra is részt vesznek a Tanács munkájában a minisztériumok érintett szakterületei, a szakképző intézmények, a felsőoktatási intézmények és ezek fenntartói, a Magyar Rektori Konferencia, az országos gazdasági kamarák, szakmai szervezetek, a szakképzés területén működő szakszervezetek és érdekképviseleti szervezetek, a nagyvállalatok, a bevett egyházak, a Magyar Tudományos Akadémia, valamint a tanulók, az oktatók és a nemzetiségek képviselői.

2020-06-17 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>