Vissza

Már elérhető az új programtantervek négyötöde



A következő tanévből már az új programterveket kell alkalmazni a szakképzésben. A programtervek a Szakmajegyzék képzési és kimeneti követelményei alapján készültek.


Az Innovatív Képzéstámogató Központ oldalán (https://szakkepzes.ikk.hu/kkk-ptt) már elérhető a 2020/2021-es tanévtől induló új szakképzési rendszerhez elkészített új programtantervek négyötöde, azaz a 23 szakképzési ágazatból 19-ben. A programtantervek a 2020. február 7-én megjelent Szakmajegyzékben található, iskolai rendszerű képzésben oktatható szakmákhoz kiadott képzési és kimeneti követelmények alapján készültek.

A szakképző intézményben a nevelő- és oktatómunka a szakképzésben kötelezően alkalmazandó programtanterv és a programtanterv alapján kidolgozott szakmai program szerint folyik. A programtantervet a szakképzésért felelős miniszter dolgozza ki. 2020. június 18-án már csak az Építőipar, a Honvédelem, a Rendészet és közszolgálat, valamint a Turizmus-vendéglátás ágazatok programtantervei hiányoztak az Innovatív Képzéstámogató Központ oldaláról.

2020-06-18 | Dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>