Vissza

A lejárt diákigazolványokkal is december 15-ig lehet kedvezményesen utazni



Mivel a veszélyhelyzet az ügyintézést megnehezítette, jelentős kedvezményekkel lehet a lejárt diákigazolványokat használni azok érvényességének végével is.


Az Oktatási Hivatal közleménye szerint a veszélyhelyzetben lejárt diákigazolvánnyal a járványügyi veszélyhelyzet megszűnését követően 180 napig, azaz egészen 2020. december 15-ig igénybe vehetők az utazási kedvezmények. A közlekedési szolgáltatók eddig elfogadják a 2019/2020-as tanév I. féléves matricájával érvényesített diákigazolványokat és az őket helyettesítő igazolások elektronikusan kiküldött és kinyomtatott másolatát is. (Az április elején meghozott döntés szerint csak a veszélyhelyzet végét követő 15 napig lettek volna elfogadva a lejárt dokumentumok.)

Ennek oka, hogy a nem volt mód a diákigazolvány-igénylések benyújtására és igazolások kiadására, ugyanis a tanulók, hallgatók nem látogathatták az oktatási intézményeket.

Azok, akik nem kaptak diákigazolványt, a számukra elektronikusan elküldött igazolást kinyomtatva továbbra is igénybe vehetik az utazási kedvezményeket, a felsőoktatásban tanulók pedig ezután után is kedvezményesen utazhatnak a 2019/2020-as tanév I. féléves matricájával érvényesített diákigazolványukkal 2020. december 15-ig. Az Oktatási Hivatal közleménye kitér arra is, hogy a 2020/2021-es tanév I. féléves érvényesítő matricáinak kiosztása 2020 szeptemberében és októberében várható.

2020-06-22 | dr. Klész Tibor | Dokumentumsablonok

Szeretnék ilyen híreket kapni >>