Vissza

Módosult a szakképzési kormányrendelet



Módosult a szakképzési törvény végrehajtási kormányrendelete. A változások érintik - többek között - a duális képzést, az ágazati alapvizsgát, a munkáltatói és munkavállalói jogosultságokat.

 

A Magyar Közlöny 2020. július 1-jei számában megjelent a szakképzésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 12/2020. (II. 7.) kormányrendelet módosításáról szóló 319/2020. (VII. 1.) kormányrendelet. A módosítás a 2020. január 1-jén hatályba lépett új törvény felhatalmazása alapján meghatározta a duális képzéssel foglalkozó gazdálkodó szervezetek által 2021. január 1-jétől alkalmazandó úgynevezett súlyszorzókat, amelyek a gyakorlati képzési támogatás pontos kiszámításához szükségesek.

A változások érintik továbbá az ágazati alapvizsga és a szakmai vizsga díjazásának egyes szabályait, pontosításra kerültek a szakképzési centrumok főigazgatójának és a kancellárjának jogkörére vonatkozó előírások, rögzítésre került, hogy a szakképző intézmény munkaviszonyban foglalkoztatott alkalmazottja jogosult utazási igazolványra és utazási kedvezményre, és a Szakmajegyzék kiegészült a Mentőápoló szakmával.

2020-07-02 | Dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>