Vissza

Megjelent a köznevelési törvény módosítása



A Magyar Közlönyben megjelent a köznevelési törvény módosítása. Így már van lehetőség nemzetiségi óvodák létrehozására is.

 Köznevelési törvénymódosítás


A Magyar Közlöny 2020. július 14. számában jelent meg a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény módosításáról szóló 2020. évi LXXXVII. törvény. A módosítás egyik oka, hogy 2020. január 1-jén új szakképzési törvény lépett hatályba, amellyel a szakképzési és a köznevelési rendszer szétválasztásra került. A most kihirdetett törvény célja, hogy megteremtse a köznevelési intézmények zökkenőmentes továbbműködését és egyes tartalmi szabályozók deregulálásával összefüggésben koherenciát teremtsen a törvény rendelkezései között.

Módosultak emellett a tankönyvellátás szabályai és a nemzetiségi nevelés-oktatást érintő előírások. Utóbbi változtatások arra irányulnak, hogy a nemzetiségek jogairól szóló törvénnyel összekapcsolva, azzal nagyobb összhangban jelenítse meg a köznevelésről szóló törvény a nemzetiségi önkormányzatok egyetértési és véleményezési jogosítványait. A kihirdetett jogszabály, reagálva a nemzetiségek igényére, megteremti a lehetőséget a kiegészítő nemzetiségi óvodák létrehozására.

2020-07-20 | Dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>