Vissza

Országos online szakképzési tanévnyitó



Tegnap lezajlott az országos szakképzési tanévnyitó is - online. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter adott tájékoztatást.

 

2020. augusztus 31-én került sor – rendhagyó módon – a 2020/2021-es tanév országos online szakképzési tanévnyitóra. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter arról tájékoztatta többek között az évnyitó részvevőket, hogy a most kezdődő tanévben indulnak az első osztályok a technikumokban és a szakképző iskolákban. A képzés mindenütt az általános ágazati ismeretek megszerzésével indul.

A 2020/2021-es tanév a szakképző iskolákban is fokozott járványügyi óvintézkedések mellett kezdődik meg. Az új szakképzési tanévben 53 ezer fiatal kezdheti meg tanulmányait a 41 szakképzési centrum több mint 370 intézményében, 35 ezren technikumban, 18 ezren szakképző iskolában. A miniszter kitért arra is, hogy a megújuló szakképzésben tanuló diákok többletjuttatást kapnak szakképzési ösztöndíj formájában teljesítményük alapján, amit tanulmányaik előrehaladtával a duális képzésben munkabér válthat fel.

2020-09-01 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>