Vissza

Kiegészült az iskolák járványügyi protokollja



Frissítették az iskoláknak szóló járványügyi ajánlást. Az EMMI intézkedési terve szeptember 7-én készült el.

 

Megküldte az Emberi Erőforrások Minisztériuma az iskolák számára az „Intézkedési terv a 2020/2021. tanévben a köznevelési intézményekben a járványügyi készenlét idején alkalmazandó eljárásrendről" című dokumentum 2. verzióját, amely a változásokkal egységes szerkezetben 2020. szeptember 7-én készült el.

Az a gyermek, tanuló vagy pedagógus, aki bármilyen betegség miatt otthon maradt, a háziorvos, a kezelőorvos igazolásával vagy kórházi zárójelentéssel mehet újra az intézménybe. Újdonság, hogy az első félévre tervezett nagy létszámú eseményeket későbbre kell halasztani, vagy megszervezésükkor tekintettel kell lenni a létszámkorlát és az egészségvédelmi intézkedések betartására, szabadtéri rendezvény szervezésére. A szülő, kísérő szeptember 7-ét követően nem léphet az iskolába, csak az intézményvezető előzetes engedélyével.

A 2. verzió javasolja átmenetileg felfüggeszteni a délutáni (nem tanórai) iskolai sportfoglalkozásokat és sportköröket, valamint az iskolai kórusok és énekkarok próbáit, ahogy az őszi úszásoktatásokat is. Az osztályok étkeztetését a jövőben - a protokoll változtatásáig – külön kell megoldani.

2020-09-09 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>