Vissza

Új pályaválasztást támogató mérőeszköz



Tegnap óta elérhető az OH honlapján egy, a nyolcadikosos tanulóknak kísérleti jelleggel összeállított, a pályaválasztást támogató mérőeszköz.


Az Oktatási Hivatal új fejlesztése a nyolcadikosok pályaorientációját támogatja. Alapja, hogy az oktatásért felelős miniszternek a központi fejlesztésű mérőeszközök alapján személyazonosításra alkalmatlan módon kell gondoskodnia az általános iskola nyolcadik évfolyamán a nappali rendszerű iskolai oktatás munkarendje szerinti tanulók sikeres pályaválasztást és továbbtanulást megalapozó személyes tanulói kompetenciák kötelező vizsgálatáról.

A kísérleti jelleggel összeállított, a pályaválasztást támogató mérőeszközben található kérdéssort október 12-ig kötelező megválaszolnia és kitöltenie a nyolcadikosoknak. A mérés célja, hogy a tanuló visszajelzést kapjon a válaszai alapján hozzá leginkább illeszkedő középfokú iskolai továbbtanulási irányokról, valamint saját érdeklődésének főbb területeiről és néhány – a továbbtanulás szempontjából lényeges – kompetenciájáról. A vizsgálat eredménye megmutatja azokat a középfokú iskolai továbbtanulási lehetőségeket, amelyek a tanuló meglévő képességei alapján számára javasolhatók.

2020-09-28 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>