Vissza

Nyilvánosak a tanulmányi területek és felvételi tájékoztatók



Az OH nyilvánosságra hozta a 2021/2022. tanévre felvételt hirdető középfokú intézmények tanulmányi területeit és felvételi tájékoztatóit.

 

Az Oktatási Hivatal 2020. október 21-én nyilvánosságra hozta a 2021/2022. tanévre felvételt hirdető középfokú intézmények tanulmányi területeit és felvételi tájékoztatóit. Ezt megelőzően a Hivatal szeptember 30-áig közlemény formájában nyilvánosságra hozta az adott tanévre vonatkozóan a középfokú iskolák tanulmányi területeinek meghatározási formáját.

A középfokú iskolák a felvételi tájékoztatóikat a saját honlapjukon is nyilvánosságra hozták, ezen belül az iskola OM azonosítóját, feladatellátási helyenként a meghirdetett tanulmányi területek leírását, az azokat jelölő belső kódokat, a középfokú iskola felvételi eljárásának rendjét, a felvételi kérelmek elbírálásának, rangsorolásának módját, szabályait, ezen belül különösen a teljesítmények értékelésének módját és figyelembevételének arányait, a sajátos nevelési igényű, valamint a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő jelentkezőre vonatkozó speciális elbírálási szabályokat.

A https://www.oktatas.hu oldalon az a kereső program is elérhető, amelynek segítségével a leendő középiskolások és szüleik kereshetnek a középfokú iskolák által meghirdetett tanulmányi területek között, megkereshetik és letölthetik az őket érdeklő középfokú intézmények felvételi tájékoztatóit.

2020-10-23 | dr. Klész Tibor | Dokumentumsablonok

Szeretnék ilyen híreket kapni >>