Vissza

November 11-től újra digitális tanrend a 8. évfolyam felett



Új munkarend szerdától az iskolában a nyolcadik évfolyam felett.

 digitális munkarend, köznevelési intézmények

Az idén márciusban elrendelt iskolán kívüli digitális munkarendhez hasonlóan 2020. november 11-től várhatóan újra bevezetésre kerül a digitális tanrend, igaz, a jelenlegi tervek szerint egyelőre csak a kilencedik évfolyamtól. A 2020. november 9-i bejelentés szerint este nyolc és reggel öt között kijárási tilalom lép életbe, amely alól csak a munkába járás és a rendkívüli események jelentenek kivételt.

Az iskolákat érintően arra vonatkozóan várhatók további részletszabályok, hogy középiskolák a nyolcadik évfolyam fölött pontosan milyen módon térnek át a digitális oktatásra. A bejelentés alapján a felsőoktatás csak online formában működhet, és bezárnak a felsőoktatási kollégiumok is. A bölcsődék, óvodák és általános iskolák a tizennegyedik év alattiak számára nyitva maradnak.

Ahogy a tavaszi veszélyhelyzet során, úgy a 2020. november 4-én kihirdetett újabb veszélyhelyzet kapcsán is további kormányrendeleti intézkedések várhatók az oktatásra, a szakképzésre és a felnőttképzésre vonatkozóan.

 

2020-11-10 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>