Vissza

ITM-határozat a veszélyhelyzeti szakképzésről



A szakképzés és a digitális munkarend bevezetése. A kormányrendelet alapján megjelent az ITM határozat a szakképző iskoláknak és egy ITM levél kifejezetten a szakképzésre vonatkozóan.

szakképzés, digitális munkarend

2020. november 11-től bevezetésre került a tantermen kívüli, digitális munkarend középfokú iskolákban, ezért a szakképzést felügyelő Innovációs és Technológiai Miniszter is kiadott egy egyedi miniszteri határozatot (lásd: https://www.nive.hu/).


Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó SARS-CoV-2 koronavírus világjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére kihirdetett veszélyhelyzet során a szakképzésre vonatkozó szabályokról szóló SZFHÁT/100762/2020-ITM számú egyedi miniszteri határozat értelmében a szakképző intézményekben folyó szakmai oktatásban a közismereti és szakmai elméleti tanórákat, valamint a jelenlétet nem igénylő szakmai gyakorlati oktatást on-line módon kell megszervezni.


Emellett a jelenlétet igénylő szakmai gyakorlati oktatást tanműhelyben, illetve duális képzés keretében gazdasági környezetben kell megszervezni lehetőség szerint heti tömbösítésben, kis létszámú csoportokban. Az iskolai rendszerű szakmai oktatás 2020. őszi szakmai vizsgaidőszakának még folyamatban lévő komplex szakmai vizsgáit, valamint az ágazati alapvizsgákat a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett kell megszervezni.

 

2020-11-17 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>