Vissza

Tájékoztató az egyéni jelentkezés menetéről a 2020/2021. tanévi felvételi eljárásban



Már megismerhető a tájékoztató az egyéni jelentkezés menetéről a 2020/2021. tanévben zajló középfokú felvételi eljárás során.

 középiskolai felvételi

A 2020/2021. tanévben zajló középfokú felvételi eljárás során az írásbeli vizsgára jelentkező tanulóknak 2020. december 4-ig kell megküldeniük a jelentkezési lapjukat a központi írásbeli vizsgát szervező középiskolák közül abba az iskolába, amelyikben a diák a felvételit meg kívánja írni. A központi írásbeli vizsgák jelentkezési lapja és a vizsgát szervező intézmények listája az Oktatási Hivatal honlapján (https://www.oktatas.hu) érhető el.


A középfokú felvételi eljárásban a felvételi lapok (tanulói adatlap és jelentkezési lapok) kitöltését főszabályként a jelentkező általános iskolája végzi. A Hivatal tájékoztatója tartalmazza továbbá az egyéni jelentkezők számára létrehozott program használata során követendő eljárás leírását, a középfokú beiskolázással kapcsolatban – a külföldi és a külföldről hazatérő jelentkezőket érintő – leggyakrabban előforduló kérdéseket és válaszokat, valamint a középfokú felvételi eljárásra vonatkozó jogszabályokat és közleményeket.

2020-11-26 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>