Vissza

Pénzügyi szakmai versenyfelhívások



Megjelent a versenyfelhívás a pénzügyi szakképesítésekre vonatkozóan.

 

A 2020. november 26-i Hivatalos Értesítőben jelent meg a pénzügyminiszter két közleménye a Pénzügyi-számviteli ügyintéző szakképesítés (OKJ 54 344 01), valamint a Vállalkozási és bérügyintéző szakképesítés (OKJ 54 344 02) 2020/2021-es tanévi Országos Szakmai Tanulmányi Versenyének meghirdetéséről.

A felhívás tartalmazza a versenyen részt vevők körére, a verseny jellegére, fordulóira és azok időpontjára, az elődöntőbe és a döntőbe jutás feltételeire, a továbbjutott versenyzők értesítésének módjára, határidejére, az országos döntőben részt vevő versenyzők maximális létszámára, a nevezés módjára, a nevezési lapra, a versenyző vagy a szakképző intézmény által fizetendő díjakra, a témájára, ismeretanyagára, valamint a fordulók feladatainak rövid ismertetésére vonatkozó részletes információkat.

A versenyek pedagógiai célja felkelteni a fiatalok figyelmét a gazdasági élet folyamatainak szabályszerű elszámolására, a pénzügyi és számviteli fegyelem szigorú betartására. A versenyek az EMMI által a 2020/2021-es tanévre kiadott járványügyi intézkedési protokoll figyelembevételével kerülnek megszervezésre és lebonyolításra.

2020-11-30 | dr. Klész Tibor | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>